Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
Nyitvatartás
06 20 980 7623
Telefon

VRF

Változó (hűtő)közegáramú VRV, VRF, MRV, DVM, MDV SDV vagy GMV klíma rendszerek:

A VRV, VRF… különböző angol rövidítések eltérő gyártótól lényegében ugyanolyan működési elven működő berendezéseket jelölnek. A VRF rendszerek  nagy teljesítményű klímarendszerek, melyek optimális energiafelhasználású, egyszerű telepítést igénylő hűtéstechnológiai berendezések.
A legkülönbözőbb felhasználási igényekre: szállodák, kórházak, lakóparkok, közepes és nagy épületek, irodaházak hűtés - fűtésére alkalmazható legmodernebb hőszivattyús rendszerű technológia.

 A VRF berendezés vezérlőegysége a mindenkori hűtési igényeknek megfelelően a két kompresszor munkáját harmonizálja, szabályozza, így pontosan annyi energiát használ fel, amennyi feltétlenül szükséges. Amikor fejlesztés, teljesítmény növelés miatt több kültéri egységet csatlakoztatunk egymáshoz a szabályozásra jellemző kifinomultságot a rendszer akkor is megőrzi.
Levegős hőszivattyúként működve a felmerülő fűtési igényeket is kielégíti a magas szintű technológiának köszönhetően.
 A VRV  készülékek lényeges jellemzője a minden igénynek megfelelő, variálható digitális vezérlés. A beltéri egységek infrás távirányítóval vezérelhetők, de lehet napi, vagy heti, előre programozható fali távirányítóval is használni.
A kül- és a beltéri egység(ek) közötti távolság akár 100 m-is lehet. Beépíthetőség, szerelés szempontjából helytakarékosan, akár álmennyezet alatti nyomvonal vezetéssel kiépíthető a rendszer. Akár 50 db különféle típusú beltéri egység is szerelhető.  Minden egység önállóan, az adott helységben tartózkodók egyéni igényeinek megfelelően bármely másik beltéri egységtől függetlenül szabályozható, vezérelhető.

Egy VRF rendszernél lehetőség van központi távirányításra, vagy csoportos vezérlésre,  internetes épület-felügyeleti rendszerbe is kapcsolhatók, számítógépes felügyelet biztosítható.

A rendszer lépcsőzetesen bővíthető, több kültéri egység is  kapcsolható egy rendszerre akár utólag is. Az így összeállított készülékcsoport hűtési teljesítménye 12KW -180 kW összteljesítményig terjedhet.
Működési tartományuk hűtés üzemmódban -10ºC-+50ºC, míg fűtési üzemmódban a -20ºC-+24ºC környezeti hőmérsékletig terjed.
 A nagyobb klímagyártók palettáján megtalálhatóak ezen típusú berendezések. pl.Toshiba, Gree a teljesség igénye nélkül.

A beszabályozás és a hosszú távú, problémamentes üzemelés érdekében a készülékeket csak telepítéssel együtt értékesítjük. A VRF berendezések üzembe helyezésük tapasztalt, F-gáz vizsgával rendelkező klímaszerelő munkáját igénylik.
hutoklimalogo.png
Horváth Hűtő Kft
5711 Gyula, Széchenyi u. 41.
06-20/980-7623
horvathklima1@gmail.com

Adatvédelmi szabályzat